Návštěva Krajského úřadu Ústeckého kraje

Dne 2.11. 2023 proběhla plánovaná akce v rámci projektu Poznej Ústecký kraj, a to samotná návštěva Krajského úřadu Ústeckého kraje, který zajišťovala paní Ing. Pavlína Pánková, oddělení vnějších vztahů, odbor INFORMACÍ.
Žáci SOA Žatec tříd A1.A a L1.A. se seznámili se strukturou a chodem KÚ ÚK (Mgr. Nikola Jahodová Rennerová, zástupkyně ředitele KÚ ÚK),
dále pak s činností Odboru školství, mládeže a tělovýchovy (Mgr. Jana Dvořáková, oddělení správní, Odbor ŠMT) a s činností radní pro oblast školství, mládeže a sportu Ing. Jindrou Zalabákovou.
Od všech přítomných žáci obdrželi mnoho cenných informací. Po výborném občerstvení připraveném KÚ ÚK se žáci vydali na návštěvu k samotnému hejtmanovi Ústeckého kraje, panu Ing. Janu Schillerovi, kde získali další informace, tentokráte od osoby nejpovolanější. V diskusi se žáci ptali pana hejtmana na různé otázky, především týkající přímo osoby pana hejtmana a jeho fungování, povinností a řešení problémů, se kterými se pan hejtman denně setkává. Po společné diskusi pak proběhlo focení s panem hejtmanem Ing. Janem Schillerem a Ing. Jindrou Zalabákovou. Poslední zastávkou byla návštěva konferenčního sálu, kde probíhají jednání zastupitelů kraje za účasti veřejnosti. Celá návštěva proběhla ve velmi přátelském a vstřícném duchu a žákům se dle jejich slov líbila.

X